Direction East

Profiel

Direction East is in 2009 opgericht door Arjen Schutten. Hij werkte na zijn studie sinologie bij de EVD als adviseur China voor het succesvolle private sector programma PSI van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In dit werk adviseerde hij o.a. het Nederlandse MKB bij het aangaan van joint ventures in China. Later werd hij manager Azië voor PSI en zette hij een nieuw bilateraal programma op voor wetenschappelijke en technologische samenwerking tussen Nederland en China. Arjen Schutten is een expert in publiek-private samenwerkingsverbanden.

Naast directeur van Direction East is hij ook initiatiefnemer van het China Expertise Centre, een sprekersbureau dat topsprekers levert voor lezingen, seminars en workshops over China.

Direction East adviseert naast bedrijven ook overheden bij het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden in China. In het kader van de World Expo in Shanghai in 2010 heeft Direction East Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in de veiligheidsector aan nieuwe contacten geholpen . Daarnaast heeft op de Expo in Shanghai nieuwe contacten gelegd voor de Gemeente Den Haag op het gebied van internationaal recht. 

Ervaring:

arjen schutten