Direction East

Wecba Nederland

De World Eminence Chinese Business Association (WECBA) is een van de grootste Chinese private netwerkorganisaties in China. WECBA richt zich op grote Chinese ondernemingen als haar belangrijkste leden. Begin 2011 telde WECBA meer dan 55.000 kernleden. Naast kernleden telt WECBA ongeveer 550.000 zogenaamde associated members.  De meeste van hen zijn grootschalige bedrijven met meer dan 2000 werknemers.

Elk jaar is WECBA in China actief met het organiseren van een groot aantal congressen en seminars, die gericht zijn op het tot stand brengen van nieuwe samenwerkingsverbanden. WECBA neemt sinds enkele jaren ook deel aan internationale evenementen en heeft naar aanleiding van een 2-daagse conferentie in oktober 2009 in het Kurhaus in Scheveningen besloten om haar eerste Europese kantoor te vestigen in in Den Haag.

In nauwe samenwerking met de Gemeente Den Haag en het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is eind november 2010 een conferentie georganiseerd voor Nederlandse en Chinese bedrijven in de vastgoedsector. Direction East was bij de organisatie van dit evenement  nauw betrokken en assisteert WECBA Nederland bij nieuw op te zetten activiteiten in Nederland.